Monday, August 15, 2011

~Jalan-jalan Cari Makan !!~

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamu'alaikum wbt...

Rasa cepat sangat waktu berlalu..
Sudah 2 minggu kita berpuasa..
Semoga Ramadhan kali ini memberi seribu rahmat buat kita semua..
InsyaAllah..

Hari Jumaat yang lalu..
Aku bercadang untuk berbuka bersama-sama papa dan keluarga..
Disebabkan nak ambil adik aku dari UM..
Bukan la kat UM pun..
Aku suruh dia naik Putra LRT sampai stesen Wangsa Maju..
Dia pun habis kelas lewat..
Maka terpaksa la kami berbuka di luar saja..
Kalau nak redah jalan sesak petang Jumaat macam tu..
Memang jangan harap la..
Kami ke Jusco Au2 mencari tempat berbuka..
Ingatkan nak makan Kenny Rogers, tapi memang fully booked !
Huh !! Restaurant lain tak berapa membangkitkan selera..
Mengikutkan selera adik aku, maka aku pun drive la ke Wangsa Walk..
Katanya nak makan kat Restaurant Ayam Penyet..
Entah la apa yang sedap.. Tapi cuba jugak la..


*Muka happy orang tunggu berbuka.. Puasa keeeeeee ??? Haha !!

*Imad yang kelaparan, sampai terpaksa makan meja.. Hehe..

*Ini la hidangan kami malam tu.. Ayam Penyet, Daging Rendang Sapi dengan nasi putih..

*Ini la yang aku makan.. Rasa dia boleh la.. Tapi aku makan tak habis.. Banyak sangat kut + tak ada selera..


*Ini yang adik aku makan.. Tengok dia makan macam berselera je.. Habis tinggal tulang.. Pelahap sungguh..

*Ni air kitorang.. Aku punya Kiwi Juice dan adik aku punya Ice Lemon Tea.. Yang ni memang best !!


*Lebar senyum bila mengadap makanan.. Haha !!

*Ni muka maintain macho.. Haha.. Sengih je la..

Habis je makan-makan dan jalan-jalan..
Kitorang pun balik kerumah papa..
Ouhhh.. Papa aku dah pindah rumah..
Sebelum ni duduk kat Bandar Tun Razak..
Sekarang ni pindak Ke Desa Tun Razak pulak..
2 hari aku berbuka dengan papa dan keluarga..
Meriah la bila adik-adik aku balik dari asrama..
Menu berbuka hari pertama tak sempat snap..
Tapi chef yang rajin memasak ialah Chef Wai dari UM..
Dia masak ayam masak lemak cili api dengan goreng taugeh..
Boleh la dari tak ada.. Hehe..
Semalam aku dengan Jijie jalan-jalan kat pasar juadah Permaisuri..
Kelabu mata jadinya..
Tapi sikit je kitorang beli..

*Ini antara kuih-muih yang menarik minat..

*Yang merah tu memang best.. Dari hari pertama puasa aku nak makan, baru dapat semalam.. Roti john tu memang power sebab letak black pepper..

*Yang dua kat atas tu je beli kat pasar juadah.. Sambal kering ikan bilis+petai dengan sambal paru.. Best sangat !! Yang kat bawah tu lauk semalam, masak lemak cili api dengan sambal ikan bilis tu mama yang masak..

*Burung puyuh goreng tu.. Ok la.. Air pulak, yang sebelah kiri tu Bandung Soda beli kat gerai member Jijie.. Yang sebelah kanan tu aku tak tau nama dia.. Air Sirap + Apple + Orange..

Lepas berbuka dengan kenyangnya.. Hehe..
Aku pun bertolak balik ke rumah sendiri..
Hari ni berbuka berdua dengan Imad je la..


**On the way balik rumah semalam.. Terdengar lagu Berdiri Seorang Perindu nyanyian Ibnor Riza.. Terus teringat kat teman baik yang dah lama "pergi".. Bergenang air mata..**


-AkU-
Syurga Addin..
16:17 petang..

2 comments:

  1. eh ! ko kan dah balik UM..
    sape suh balik awal ??!!

    ReplyDelete